Zarif Food Industri (ZFI) mencipta Perencah Bubur Lambuk Segera yang PERTAMA.
Jika anda seorang penggemar bubur lambuk dan suka membuat bubur lambuk untuk hidangan bersama keluarga, anda pasti seronok kerana kini terdapat perencah bubur lambuk segera keluaran Bumiputera. Juga dengan remaja yang baru hendak belajar memasak, perencah segera ini pastinya memudahkan anda memasak bubur lambuk.
Bukan sahaja perencah bubur lambuk segera, ZFI turut membuat kuah laksa asam, pes tomyam, pes serbaguna, pes mee
Pengusaha mempunyai hampir 10tahun pengalaman memasak bubur lambuk untuk masjid- masjid. Bagaimanapun idea untuk membuat perencah bubur lambuk segera ini tercetus selepas rakan-rakan dan penggemar bubur lambuk mengeluh kerana ramai diantara mereka yang tidak tahu untuk membuat bubur lambut tradisional. Kesemua produk ZFI ini diadun sendiri. Cara membuatnya juga mudah, ringkas dan cepat. Kebanyakan bahan pes telah dicampurkan sekali.
Pengguna hanya perlu merebus beras bersama daging atau ayam atau seafood. Apabila beras telah kembang, masukkan perencah Bubur Lambuk Zarif bersama santan mengikut sukatan yang disyorkan. Kacau rata dan bubur lambuk sudah siap untuk dimakan. Bagi memudahkan pengguna, cara-cara membuatnya disediakan didalam peket setiap produk Zarif. Boleh tahan sehingga 3 bulan dan jika disimpan di dalam peti sejuk, boleh tahan sehingga 1 tahun. Jadi produk Zarif amat sesuai untuk dikirim kepada sanak saudara yang berada di luar negara. Mereka juga boleh membuat bubur lambuk, laksa dan rendang sendiri. Proguk ini juga amat sesuai untuk mereka yang berkerjaya yang sentiasa sibuk dan kesuntukan masa.
Bubur Lambuk Warisan adalah adunan resepi bubur lambuk Bandar Diraja Pekan Pahang iaitu kawasan Parlimen Perdana Menteri,Dato’ Seri Mohd.Najib dan Bandar kelahiran ayahanda PM,Tun Abdul Razak Perdana Menteri Malaysia Kedua.
Setiap paket dijual dengan harga RM 5.00. Tidak termasuk kos pos. Penggemar bubur lambuk boleh menghubungi Zarif Food Industri di talian
010-5418989
Pengedar daerah di seluruh
CARA MEMBUAT BUBUR LAMBUK WARISAN
Bahan;
500g beras
80g perencah bubur lambuk segera ZARIF
500g daging/ayam/udang segar
200ml santan segar
6Liter air
Cara memasak bubur lambu:-
Rebus beras yang telah dibersihkan bersama daging/ayam/udang segar.
Apabila beras kembang masukan santan dan perencah bubur lambuk segera ZARIF.
Kacau rata, bubur lambuk lambuk sudah siap untuk dimakan.
No comments:
Post a Comment